top of page

Servicii Stomatologice

Tratamente personalizate si adaptate nevoilor tale!

Dental-Surgery.jpg

Chirurgie dentara

Chirurgie dentara acopera prin tehnici specifice necesitatile pacientilor atunci cand interventiile stomatalogice trebuiesc completate de proceduri si operatii mai complicate.

Cea mai frecventa interventie chirurgicala intalnita in stomatologie este extractia dentara. Atunci cand un dinte este foarte distrus si nu mai poate fi refacut sau daca imbolnavirea sa provoaca complicatii, el trebuie extras. Dintele extras se poate inlocui cu un implant dentar. 

Chirurgia dentoalveolara si chirurgia buco­maxilo­faciala permite medicilor specialisti sa rezolve cazurile complicate.

In aceasta categorie enumeram:

  • chisturile maxilare

  • granuloamele apicale (necesita rezectii apicale)

  • molarii de minte inclusi sau semiinclusi

  • caninii inclusi

  • extractii dentare prin alveolotomie in cazuri dificile

  • incizia abceselor periosoase cu punct de plecare dentar

  • tratament chirurgical pre / pro­protetic

  • descoperirea dintilor inclusi in scop ortodontic

  • extirparea tumorilor benigne ale partilor moi sau ale oaselor maxilare

  • chirurgia parodontala

image.jpg

Implantologie

Implantologia este o specialitate chirurgicala care are rolul de a inlocui dintii lipsa sau grav deteriorati, in conditii de siguranta. De-a lungul anilor, multe persoane pierd unul sau mai multi dinti din cauza cariilor, accidentarilor, inaintarii in varsta sau bolii parodontale. A trai fara dinti poate fi jenant si incomod, lipsa dintilor afectand vorbirea, aspectul si capacitatea unei persoane de a mesteca si a manca. Implanturile dentare, sunt o optiune eficienta pentru inlocuirea dintilor. Datorita implantologiei, pacientii pot obtine restaurari functionale ale dintilor care sa si dureze.

Dintii lipsa pot afecta pe de-o parte modul in care o persoana mananca, vorbeste sau arata iar pe de alta parte pot compromite sanatatea generala a cavitatii bucale a unei persoane, determinand o suprasolicitare crescuta a dintilor vecini si permitand structurii osoase de sustinere sa se deterioreze.

Un implant dentar are aceeasi functie ca radacina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte. Primul pas in implantologie este inserarea implantului. Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima structura radacinii dintilor naturali. Acestea sunt in asa fel asezate, direct in maxilarul pacientului, incat sa ofere un suport stabil si sigur pentru dintii inlocuitori.

callout-02.jpg

Ortodontie

Ortodonţia sau ortopedia dento-facială reprezintă acea specialitate a medicinei dentare prin care sunt tratate anomaliile dento-maxilare (lipsa de aliniere a dintilor, malocluziile, rotaţiile dentare, incongruenţa celor doua arcade dentare, etc.).

Pe lângă aspectul inestetic, dinţii strâmbi sunt mai greu de îngrijit, pot fi pierduţi mai devreme din cauza carierii şi parodontopatiei. În plus, obligă muşchii masticatori la un efort suplimentar, ce poate duce la dureri de cap, disfuncţia articulaţiei temporo-mandibulare şi dureri la nivelul gâtului, umărului şi spatelui.

Avantajele tratamentului ortodontic includ o mai bună sănătate orală, un aspect mai plăcut şi o durabilitate mai mare a dinţilor. În concluzie, prin ortodonţie corectăm anomalia dentară, se păstrează sănătatea structurilor dentare şi se asigură stabilitatea în timp a tratamentului.

Cui se adresează ortodonţia? 

Ortodonţia nu se adresează însă doar copiilor. Datorită tehnicilor moderne apărute, dinţii pot fi îndreptaţi la orice vârstă. De altfel, există aparate ortodontice invizibile care pot fi purtate şi de persoane care nu îşi doresc să se vadă acest lucru.

Pe lângă aspectul fizionomic pe care îl conferă tratamentele ortodontice (uneori schimbarile de fizionomie sunt drastic îmbunătăţite), ele asigură şi o stare de sănătate a aparatului dentomaxilar.

Aparatele dentare se împart în trei categorii: mobile, fixe şi ortopedice, fiecare cu indicaţiile lor.  Dar odata cu instalarea unui astfel de aparat apare responsabilitatea curatarii lui. Iar pentru o curatare in zonele greu accesibile din cauza braketilor se poate folosi irigatorul Oral-B Oxyjet, primul irigator din lume cu tehnologia unica cu micro-bule de aer ce ajută la o curăţarea în profunzime. 

Durata tratamentului depinde de severitatea problemei şi poate dura de la câteva luni până la trei ani. Majoritatea pacienţilor sunt trataţi pe parcursul a doi ani.

În acest timp, sunt necesare vizitele la medic, la fiecare 2 - 6 săptămâni. După îndepărtarea aparatelor ortodontice, de cele mai multe ori este necesară purtarea unor aparate de retenţie, pentru a ajuta păstrarea noii poziţii a dintilor. Uneori se impune şi extracţia anumitor dinţi de pe arcada pentru a face loc celorlalţi dinţi să se alinieze corect. 

Succesul tratamentului depinde de înţelegerea şi cooperarea pacientului, care trebuie să înţeleagă avantajele acestuia şi să urmărească întocmai sfaturile medicului alături de o igienă foarte bună a dinţilor. 

d4847b075139139c6aa9f666d58f54d4.png

Pedodontie

Pedodontia, numita si stomatologie pediatrica, este specialitatea stomatologica limitata de varsta, care desfasoara masuri de preventie terapeutice pentru copii si adolescenti, cuprinzandu-i si pe cei cu necesitati speciale de tratament. Etimologic, cuvantul pedodontie vine din termenii grecesti pes care inseamna copil si odontoscare inseamna dinte. In pedodontie se practica preventia, odontologia, endodontia, protetica copilului si adolescentului.

Pedodontia este o ramura relativ noua a stomatologiei care a fost infiintata in Romania abia in anul 1948 in cinci centre Universitare.

Un pedodont trebuie sa aiba cunostinte de pediatrie, embriologie, patologie generala si orala, sa fie un bun cunoscator al psihologiei copilului.

Pedodontul contribuie la educarea copiilor, adultilor si parintilor de maine in spiritul respectarii masurilor de igiena orala si profilaxie dentoparodontala.

Este recomandata consultarea unui medic pedodont cat mai curand dupa eruptia primilor dinti, in vederea respectarii unor masuri de igiena si profilaxie dentara adaptate varstei.

220px-Blausen_0774_RootCanal.png

Endodontie la microscop

Tratamentul endodontic mai este cunoscut si sub numele de “tratament de canal” sau “scoaterea nervului”. El reprezinta una dintre cele mai frecvente proceduri stomatologice care trateaza inflamatiile si infectiile prezente in interiorul dintelui (camera pulpara si intreg sistemul de canale radiculare), protejandu-l astfel de complicatii si infectii ulterioare care pot duce la pierderea dintelui de pe arcada.Tratamentul endodontic efectuat cu ajutorul microscopului endodontic este in prezent cel mai complex mod de lucru in endodontie. Intotdeauna un tratament dentar de calitate necesita pe langa experienta si profesionalismul echipei medicale folosirea aparaturii si tehnologiilor performante.
Studiile ne arată că tratamentul endodontic clasic are o rată de reușită de 50-60%, în timp ce utilizarea microscopului asigură o rată de succes de peste 90%, eliminând numeroase riscuri.
Utilizarea microscopului a dus la cresterea mare a ratei de succes a tratamentelor endodontice, facand astfel posibila tratarea dintilor care odata erau condamnati extractiei. 

Serviciile noastre: Serviciile noastre

SanoDent Family Care

Subscribe Form

Thanks for submitting!

0771 01 48 36/ 0749 54 78 51

  • Facebook

©2019 by sanodent.ro. Proudly created with Wix.com

bottom of page