top of page

Bine ai venit la SanoDent!

SIGURANTA UNUI ZAMBET PERFECT!

Red Toothbrush
Home: Bine ai venit

    După aproape 2 luni a sosit timpul să ne revedem cu toții!          Din 18 mai, Clinica Stomatologica Sanodent revine la programul normal și asigură tratamente dentare din toate ariile stomatologiei.     Programul va fi Luni-Vineri: 09:00-20:00.              Accesul in Clinica se face DOAR in urma unei programari telefonice la nr. 0749 54 78 51 sau 0771 01 48 36. 
 Prioritatile noastre în această perioadă sunt:
✔ Accesul în siguranță al pacienților la tratamente stomatologice ✔ Prevenirea și limitarea riscului de contaminare a pacienților și răspândire a virusului COVID-19✔ Protejarea personalului medical și de suport împotriva infectării COVID-19✔ Evitarea expunerii persoanelor vulnerabile la riscuri suplimentare.
 Pentru a afla cum decurge ✔ prima vizită post stare de urgență✔ si care sunt măsurile și protocoalele de igienă și securitate din clinica noastra 
V- am pregatit un scurt ghid video!

Home: Welcome
Untitled

Serviciile noastre

O clinica pentru familia ta!

Home: Serviciile noastre
Untitled

Chirurgie oro- dentara

Chirurgie dentara acopera prin tehnici specifice necesitatile pacientilor atunci cand interventiile stomatalogice trebuiesc completate de proceduri si operatii mai complicate.

Cea mai frecventa interventie chirurgicala intalnita in stomatologie este extractia dentara. Atunci cand un dinte este foarte distrus si nu mai poate fi refacut sau daca imbolnavirea sa provoaca complicatii, el trebuie extras. Dintele extras se poate inlocui cu un implant dentar. 

Chirurgia dentoalveolara si chirurgia buco­maxilo­faciala permite medicilor specialisti sa rezolve cazurile complicate.

In aceasta categorie enumeram:

  • chisturile maxilare

  • granuloamele apicale (necesita rezectii apicale)

  • molarii de minte inclusi sau semiinclusi

  • caninii inclusi

  • extractii dentare prin alveolotomie in cazuri dificile

  • incizia abceselor periosoase cu punct de plecare dentar

  • tratament chirurgical pre / pro­protetic

  • descoperirea dintilor inclusi in scop ortodontic

  • extirparea tumorilor benigne ale partilor moi sau ale oaselor maxilare

  • chirurgia parodontala

Untitled

Implantologie

Implantologia este o specialitate chirurgicala care are rolul de a inlocui dintii lipsa sau grav deteriorati, in conditii de siguranta. De-a lungul anilor, multe persoane pierd unul sau mai multi dinti din cauza cariilor, accidentarilor, inaintarii in varsta sau bolii parodontale. A trai fara dinti poate fi jenant si incomod, lipsa dintilor afectand vorbirea, aspectul si capacitatea unei persoane de a mesteca si a manca. Implanturile dentare, sunt o optiune eficienta pentru inlocuirea dintilor. Datorita implantologiei, pacientii pot obtine restaurari functionale ale dintilor care sa si dureze.

Dintii lipsa pot afecta pe de-o parte modul in care o persoana mananca, vorbeste sau arata iar pe de alta parte pot compromite sanatatea generala a cavitatii bucale a unei persoane, determinand o suprasolicitare crescuta a dintilor vecini si permitand structurii osoase de sustinere sa se deterioreze.

Un implant dentar are aceeasi functie ca radacina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte. Primul pas in implantologie este inserarea implantului. Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima structura radacinii dintilor naturali. Acestea sunt in asa fel asezate, direct in maxilarul pacientului, incat sa ofere un suport stabil si sigur pentru dintii inlocuitori.

Untitled

Ortodontie

Ortodonţia sau ortopedia dento-facială reprezintă acea specialitate a medicinei dentare prin care sunt tratate anomaliile dento-maxilare (lipsa de aliniere a dintilor, malocluziile, rotaţiile dentare, incongruenţa celor doua arcade dentare, etc.).

Pe lângă aspectul inestetic, dinţii strâmbi sunt mai greu de îngrijit, pot fi pierduţi mai devreme din cauza carierii şi parodontopatiei. În plus, obligă muşchii masticatori la un efort suplimentar, ce poate duce la dureri de cap, disfuncţia articulaţiei temporo-mandibulare şi dureri la nivelul gâtului, umărului şi spatelui.

Avantajele tratamentului ortodontic includ o mai bună sănătate orală, un aspect mai plăcut şi o durabilitate mai mare a dinţilor. În concluzie, prin ortodonţie corectăm anomalia dentară, se păstrează sănătatea structurilor dentare şi se asigură stabilitatea în timp a tratamentului.

Cui se adresează ortodonţia? 

Ortodonţia nu se adresează însă doar copiilor. Datorită tehnicilor moderne apărute, dinţii pot fi îndreptaţi la orice vârstă. De altfel, există aparate ortodontice invizibile care pot fi purtate şi de persoane care nu îşi doresc să se vadă acest lucru.

Pe lângă aspectul fizionomic pe care îl conferă tratamentele ortodontice (uneori schimbarile de fizionomie sunt drastic îmbunătăţite), ele asigură şi o stare de sănătate a aparatului dentomaxilar.

Aparatele dentare se împart în trei categorii: mobile, fixe şi ortopedice, fiecare cu indicaţiile lor.  Dar odata cu instalarea unui astfel de aparat apare responsabilitatea curatarii lui. Iar pentru o curatare in zonele greu accesibile din cauza braketilor se poate folosi irigatorul Oral-B Oxyjet, primul irigator din lume cu tehnologia unica cu micro-bule de aer ce ajută la o curăţarea în profunzime. 

Durata tratamentului depinde de severitatea problemei şi poate dura de la câteva luni până la trei ani. Majoritatea pacienţilor sunt trataţi pe parcursul a doi ani.

În acest timp, sunt necesare vizitele la medic, la fiecare 2 - 6 săptămâni. După îndepărtarea aparatelor ortodontice, de cele mai multe ori este necesară purtarea unor aparate de retenţie, pentru a ajuta păstrarea noii poziţii a dintilor. Uneori se impune şi extracţia anumitor dinţi de pe arcada pentru a face loc celorlalţi dinţi să se alinieze corect. 

Succesul tratamentului depinde de înţelegerea şi cooperarea pacientului, care trebuie să înţeleagă avantajele acestuia şi să urmărească întocmai sfaturile medicului alături de o igienă foarte bună a dinţilor. 

Untitled

Pedodontie (Stomatologie copii)

Pedodontia, numita si stomatologie pediatrica, este specialitatea stomatologica limitata de varsta, care desfasoara masuri de preventie terapeutice pentru copii si adolescenti, cuprinzandu-i si pe cei cu necesitati speciale de tratament. Etimologic, cuvantul pedodontie vine din termenii grecesti pes care inseamna copil si odontoscare inseamna dinte. In pedodontie se practica preventia, odontologia, endodontia, protetica copilului si adolescentului.

Pedodontia este o ramura relativ noua a stomatologiei care a fost infiintata in Romania abia in anul 1948 in cinci centre Universitare.

Un pedodont trebuie sa aiba cunostinte de pediatrie, embriologie, patologie generala si orala, sa fie un bun cunoscator al psihologiei copilului.

Pedodontul contribuie la educarea copiilor, adultilor si parintilor de maine in spiritul respectarii masurilor de igiena orala si profilaxie dentoparodontala.

Este recomandata consultarea unui medic pedodont cat mai curand dupa eruptia primilor dinti, in vederea respectarii unor masuri de igiena si profilaxie dentara adaptate varstei.

Untitled

Estetica dentara

ESTETICA  DENTARĂ ESTE O METODĂ DE ÎNGRIJIRE ORALĂ PROFESIONALĂ CARE SE CONCENTREAZĂ PE ÎMBUNĂTĂȚIREA ASPECTULUI GURII, DINȚILOR ȘI ZÂMBETULUI. ȘI, DEȘI PROCEDURILE DE COSMETICĂ STOMATOLOGICĂ SUNT DE OBICEI ELECTIVE, MAI DEGRABĂ DECÂT ESENȚIALE, UNELE CAZURI DE TRATAMENT OFERĂ, DE ASEMENEA, BENEFICII DE RESTAURARE.

Estetica dentara isi propune refacerea zambetului pacientului prin intermediul uneia sau mai multor proceduri specializate precum:

  • coroanele dentare,

  • incrustatiile,

  • obturatii fizionomice,

  • fatetele dentare,

  • aplicarea bijuteriilor dentare

  • implanturile

  • albirile dentare profesionale.

  • aparatele ortodontice

Untitled

Endodontie la microscop

Tratamentul endodontic mai este cunoscut si sub numele de “tratament de canal” sau “scoaterea nervului”. El reprezinta una dintre cele mai frecvente proceduri stomatologice care trateaza inflamatiile si infectiile prezente in interiorul dintelui (camera pulpara si intreg sistemul de canale radiculare), protejandu-l astfel de complicatii si infectii ulterioare care pot duce la pierderea dintelui de pe arcada.Tratamentul endodontic efectuat cu ajutorul microscopului endodontic este in prezent cel mai complex mod de lucru in endodontie. Intotdeauna un tratament dentar de calitate necesita pe langa experienta si profesionalismul echipei medicale folosirea aparaturii si tehnologiilor performante.
Studiile ne arată că tratamentul endodontic clasic are o rată de reușită de 50-60%, în timp ce utilizarea microscopului asigură o rată de succes de peste 90%, eliminând numeroase riscuri.
Utilizarea microscopului a dus la cresterea mare a ratei de succes a tratamentelor endodontice, facand astfel posibila tratarea dintilor care odata erau condamnati extractiei. 

Untitled

Protetica dentara

Protetica este o specializare a stomatologiei a cărei misiune este să asigure obținerea unei danturi echilibrate din punct de vedere funcțional și estetic.

  • vă puteți reconstrui dantura afectată de modificari ale formei sau structurii

  • în cazul pierderii unuia sau mai multor dinți

  • dacă dinții prezintă deficiențe de formare a smalțului dentar

  • în cazul colorărilor dentare majore ce nu pot fi remediate prin albiri profesionale

Lucrările protetice pot fi:

  • lucrări protetice – coroane sau punți

  • proteze dentare fixe sau detașabile

  • fațete dentare

  • încrustații dentare

Coroana dentară

Este recomandată în cazul în care dintele a suferit o pierdere semnificativă din structură. Păstrează aspectul natural al dintelui, iar în cazul respectării principiilor de igienizare și profilaxie dentară, poate avea o durată de viață de peste 10 ani.

Punțile dentare

Înlocuiesc unul sau mai mulți dinți lipsă. Practic, o punte dentară este sprijinită cu ajutorul coroaneleor dentare pe dinții șlefuiți sau implanturile vecine, fiind formată central dintr-unul sau doi dinți realizați dintr-un material ce respectă principiile bio-esteticii.

Punțile și coroanele dentare pot fi:

  • integral ceramice sau zirconiu

  • metalo-ceramice

Protezele dentare

Sunt destinate persoanelor care au pierdut o mare parte din dantură. Protezele dentare pot fi: complete sau parțiale, fixe sau detașabile Protezele totale înlocuiesc întreaga dantură, iar protezele parțiale sunt atașate de regulă dinților naturali rămași pe arcadă, de cele mai multe ori fiind necesară aplicarea de coroane dentare pe aceștia.
Protezele dentare pot fi realizate din materiale sau rășini acrilice sau metalo-ceramice.

Fațetele dentare

Sunt utilizate mai ales din considerente estetice. Cu ajutorul fațetelor dentare se rezolvă aspectul estetic necorespunzator al unui dinte, care poate însemna: decolorare, suprafața sau formă neregulată. Fațetele dentare sunt fabricate în mod obișnuit din ceramică.


Încrustațiile dentare

Reprezintă o alternativă a obturațiilor, fiind o soluție minim-invazivă în cazul în care suprafața ocluzală a dintelui a suferit o pierdere de țesut mare, pentru restaurare nefiind totuși recomandată coroana dentară.

Obținerea rezultatelor perfecte în restaurările dentare este rodul unui efort susținut al echipei de medici ce au o pregătire și experiență profesională de diverse specializări: proteticieni, parodontologi, endodonți, chirurgi, ortodonți.Protetica este o specializare a stomatologiei a cărei misiune este să asigure obținerea unei danturi echilibrate din punct de vedere funcțional și estetic.

Te asteptam sa descoperi un mediu cald si profesionist! Programeaza o intalnire acum!

Dental Tools in Pocket

SIGURANTA UNUI ZAMBET PERFECT!

Clinica familiei tale!

Home: Bine ai venit!
PACHETE SI PROMOTII ACTIVE
Dental x-ray

Prima Vizita

Pentru ca ne dorim sa ai o prima experienta cat mai placuta in cabinetul stomatologic si pentru ca este foarte important un diagnostic corect pentru stabilirea unui Plan de Tratament PRECIS, iti oferim o Prima Vizita Completa alaturi de specialistii nostri. In ea am inclus :• consultatie• set fotografii intraorale• amprenta model de studiu• radiografii dentare• schitarea unui plan de tratament
Te asteptam sa ne contactezi!

smile-quotes-702x336.jpg

Sedinta Profilaxie

Igienizarea dentară profesională reprezintă acea manoperă stomatologică prin care se îndepărtează placa bacteriană, tartrul (supra- și subgingival) și colorațiile alimentare.

Scopul unei igienizări dentare este de a lăsa suprafețele dentare netede și curate, astfel încât bacteriile nu se mai pot atașa de smalț, iar dinții devin mult mai ușor de curățat prin mijloace uzuale (periaj, utilizarea aței dentare și a apei de gură).


În ce constă igienizarea dentară profesională?

Această manoperă este realizată de un igienist dentar și cuprinde mai multe etape, în cadrul fiecăreia folosindu-se anumite instrumente, în funcție de situația clinică prezentă. Aceste etape sunt: detartraj, airflow, periaj și fluorizare.

În final, igienistul dentar instruiește pacientul cum să își îngrijească dinții în fiecare zi: tehnici de periaj, utilizarea aței dentare și a altor produse auxiliare de curățare dentară. În funcție de fiecare caz în parte, pacientul va primi recomandări pentru utilizarea periuțelor, a pastelor de dinți și a apelor de gură cele mai potrivite pentru el.


Cât timp durează această procedură?

In clinica noastra, igienizarea dentară reprezintă primul pas în orice plan de tratament și îi acordăm o importanță foarte mare. Din acest motiv avem grijă ca toți pașii enumerați mai sus să fie realizați în mod corect și complet. O ședință de igienizare durează cel mai frecvent minimum o oră, iar cazurile mai severe beneficiază de două ședințe a câte o oră fiecare, astfel încât dinții și gingiile tale să rămână curate pentru mai mult timp.


Cât de des ar trebui făcută igienizarea dentară profesională?

Frecvența acestei manopere este stabilită de igienistul dentar sau de medicul parodontolog, în funcție de severitatea fiecărui caz în parte. Această igienizare este cel mai frecvent recomandată o dată la 6 luni, dar există cazuri în care este necesară mai des (o dată la 3 luni): pe durata tratamentelor unor afecțiuni dentare, la fumători sau la pacienții cu tendință spre gingivită, gravide sau înaintea unui tratament de albire dentară.


Untitled

Sedinta Profilaxie copii

La copii, ● periajul profesional este o măsură de prevenție care trebuie făcută cel puțin o dată la 6 luni. Periajul profesional are rolul de a îndepărta placa bacteriană de pe suprafața dinților și din zone mai puțin accesibile, precum și petele dentare externe cauzate de alimente colorate.● Fuorizarea este procedura prin care se aplică geluri cu fluor pentru întărirea smalțului dinților de lapte sau a dinților permanenți, deoarece fluorul este o substanță care ajută la întărirea structurii smalțului și care defavorizează apariția cariilor dentare.

Procedeul este utilizat, în general, la copii, începând cu dentiția de lapte și până la dentiția definitivă.
Fluorizarea topică (aplicarea directă) a dinților se poate începe de la dentiția de lapte, începând cu vârsta de 3 ani până la 14-15 ani.
Procedura de fluorizare se face după un periaj profesional prealabil efectuat în cabinetul stomatologic, la indicația stomatologului. În mod normal, acest lucru ar trebui făcut o dată la 6 luni, la fel ca periajul profesional.
În cazurile în care structura smalțului este mai poroasă, aplicat împreună cu soluții de hidroxi-apatită, ameliorează substanțial riscul de apariție a cariilor dentare.

● Sigilarea dentara inchide ermetic santurile si fosetele dintilor laterali si in acest fel bacteriile nu mai au unde sa se cantoneze, acest spatiu nemaifiind retentiv.

La ce varsta se face sigilarea?

Sigilarea dentara se face in principal pentru dintii permanenti tineri, adica la scurt timp dupa eruptie. Dintii la cere se face sigilarea sunt in principal molarii si premolarii. Sigilarea se face de asemenea si la dintii temporari tineri. Si adultii pot beneficia de sigilare insa dintii care urmeaza a fii sigilati trebuie sa fie impecabili.

Untitled

Pachet Implant Dentar

● PACHET PLATINUM include              • Sedinta Profilaxie                  • Implant dentar Nobel Biocare                • Lucrare provizorie


Compania Nobel Biocare este lider mondial al implantologiei inovative și oferă soluții de tratament pentru toate indicațiile, de la cele mai simple la cele mai complexe restaurări.

Nobel Biocare oferă sisteme de implanturi dentare, sisteme protetice de înaltă precizie, precum și planuri de tratament, diagnosticări și soluții de chirurgie ghidată. Compania își propune să sprijine clienții pe parcursul dezvoltării profesionale și practice, multe dintre soluțiile propuse de Nobel Biocare au devenit de-a lungul timpului standarde pentru industrie – de la pionieratul realizat în industria de implanturi, până la primul concept de diagnosticare 3D, planificarea tratamentului 3D și chirugia ghidată.

Succesul Nobel Biocare este construit pe o bază solidă de cercetări stintifice, iar produsele și soluțiile oferite s-au dovedit ideale pentru toate tipurile de proceduri clinice, multe dintre acestea fiind cu încărcare imediată.


● PACHETUL GOLD  include:

     • Sedinta Profilaxie                                  • Implant dentar Implantium                      • Lucrare provizorie

Implantium si Superline sunt doua sisteme de implanturi de la Dentium, o companie din Coreea de Nord, care au dovedit – de-a lungul timpului – siguranta si stabilitate.
Implantium si SuperLine sunt doua sisteme de implanturi care au cel mai mare succes si rata de reusita in randul pacientilor. Intreaga gama de implanturi dentare are acelasi tip de conexiune cu bonturile. Astfel in alegerea bonturilor nu este importanta dimensiunea implantului. Bonturile sunt disponibile in mai multe variante: bonturi drepte cu prag, bonturi angulate, bonturi drepte preparabile, bonturi calcinabile, dar si bonturi temporare.

● PACHETUL SILVER  include:                     • Sedinta Profilaxie                                • Implant dentar AB Dental   ( tehnologie         pentru orice buzunar)                     • Lucrare provizorie


Home: OFERTE SI PROMOTII ACTIVE

Programul nostru

Vino in vizita!

Mon - Fri: 10 am- 7 pm

Home: Program de lucru
nephi_utah_dentistry_banner_1200.jpg

About Us

In serviciul pacientilor din 2009

Clinica SANODENT a fost infiintata in anul 2009 din dorinta de a schimba viziunea oamenilor in privinta experientei cu medicul stomatolog.In acest scop venim in intampinarea dvs cu o echipa tanara si foarte bine pregatita precum si echipamente de ultima generatie ( microscop,  laser dentar).Va asteptam sa ne treceti pragul si sa deveniti " prieteni" cu medicul dvs. stomatolog!

Home: Despre noi
Female white toothy smile

Suport online

Cu ce te putem ajuta?Trimite un mesaj pe adresa sanodent.ro@gmail.com sau suna la tel. 0771 01 48 36! 

Home: Cu ce te putem ajuta?

Get To Know Us

Dr. Nadina Enachescu

Medic specialist Endodontie si Implantologie Orala

Dr. Irina Sandu

Medic Stomatologie Generala si Pedodontie

As. Med. Mariana Firica

As. Medical Igienist 

As. Med. Andreea Damaschin

As. Medical

Home: Echipa noastra
Home: Contact

Contacteaza- ne

Strada Gheorghe Doja, Pitești, Romania

Thanks for submitting!

Female white toothy smile

SanoDent Family Care

Subscribe Form

Thanks for submitting!

0771 01 48 36/ 0749 54 78 51

  • Facebook

©2019 by sanodent.ro. Proudly created with Wix.com

bottom of page